Pendik Hereke halısı yıkama


Pendik  Hereke halısı yıkama

Pendik  Hereke halısı yıkama

Pendik  Hereke halısı yıkama

Hereke halısı, tarihçe bakarak  olursak 1844 yılında Sultan Abdülmecid’in emriyle Hereke’de kurulan halı tezgahlarıyla yeni bir döneme girilmiştir.  Bu halılarda genellikle geometrik ve köşeli desenler, büyük motifler ve mihrap kompozisyonları kullanıldığı görülmektedir. 


 Hereke halısında ortalama 200 adet motif bulunmaktadır. Hereke halılarında kullanılan başlıca motifler lale, gonca gül, yaprak, karanfil, sümbül, gül, badem ve çiçek buketleridir. Çiçekler stilize edilerek ya da doğal şekliyle kullanıldığından çiçeğin değişik şekillerini görmek mümkündür. Hereke halılarında kullanılan desenlerin başlıcaları yedi dağın çiçeği, binbir çiçek, kır çiçeği, erik dalı, asmalı lale, zümrüt-ü anka, lalezar, sultanahmed, polonez, kristal, gülseri, gülendam, makber, kuşlu, dağıstan, firuze, bahçesaray, badegül, köşk, şölen, dolmabahçe, buket ve kafkastır. Bütün motiflerin de kendine özgü simgeleri bulunmaktadır. Örneğin; tasavvuftan gelme ejderha deseni nefsi, tavuskuşu deseni ise ruhu temsil etmektedir. Lale sevgi ve barışın simgesidir. Aynı halı içinde birden fazla değişik lale motifi görmek mümkündür. Sümbül; aşk, mutluluk ve bağlılık simgesi olarak kullanılmıştır. Beyaz gül sevgiyi, kırmızı gül aşkı, yabani gül ise hasreti simgelemektedir. Karanfil sevgi ve sadakat simgesidir. 

Muhteşem desen zenginliği bulunan Hereke halısında zemin rengi olarak kırmızı ve lacivert renk kullanılmıştır. Zemin rengi kırmızı alındığında bordür rengi lacivert, zemin rengi lacivert alındığında bordür rengi kırmızı olarak kullanılmıştır. Desen içindeki motif renkleri olarak ise genellikle beyaz, sarı, mavi, pembe ve turuncu kullanılmıştır. Sıra halılarınızın  yıkama işine gelince Bu kadar değerli halılarınızı hiç korkmadan Pendik  Hereke halısı yıkama  servisi tarafından alınır ve itinayla halılarına bir zarar gelmeden size teslim edilir. Pendik  Hereke halısı yıkama olarak  telefonunuzu bekler iyi günler dileriz.